Congres! Armoedebestrijding door communitybuilding: je voelt je rijker in een betrokken buurt

mijnbuurtje.nl

23 weergaven
Details
Woensdag 19 mei 2021 tussen 09:30 en 12:30
Over 9 dagen

“Effectieve armoedebestrijding gaat uit van werken met empowerment“ zegt onderzoek door kennisinstituut Movisie. Door te investeren in het sociale kapitaal van mensen vergroot je steun van familie, vrienden of buren. Met nieuwe lokale initiatieven zoals buurtmoestuinen bereik je beter kwetsbare groepen.

Maar hoe doe je dat? Hoe maak je verbinding met inwoners in armoede die zich moeilijk laten zien? Hoe zorgen we voor gedeelde verantwoordelijkheid met maatschappelijke partners als we kiezen voor een integrale armoede aanpak? Hoe vergroten we het sociaal kapitaal bij onze inwoners?

Dit congres is gratis en interessant voor iedereen die zich bezighoudt met armoedebestrijding, werkend in het sociaal domein of de schuldhulpverlening.  Het programma is leuk, afwisselend en interactief. Met onze gasten kijken we vanuit verschillende rollen naar de werkende factoren: dus wat er écht werkt!

Sprekers
Zo komt aan het woord: de ervaringsdeskundige, de onderzoeker, de deurwaarder, de teammanager schuldhulpverlening van een grote gemeente, een gebruiker van het platform van mijnbuurtje.nl, een beleidsadviseur en nog veel meer. Dat alles op een bijzondere manier gepresenteerd door… dat is nog een verrassing!

Meld je hier aan.

Mijnbuurtje.nl
De kracht van mijnbuurtje.nl is het verbinden van mensen. Onze bewezen succesvolle aanpak zorgt voor meer ontmoetingen in de buurt en dat maakt mensen sterker en gezonder. Inwoners en professionals weten elkaar snel te vinden via een online communityplatform.

Over de organisator
mijnbuurtje.nl
Inwoners, organisaties en bedrijven in je gemeente verbinden zodat ze meer dingen samen ondernemen? Wij bieden je de allerbeste oplossing!... Lees meer