Krachtproef.org

Inloggen of inschrijven

Boek over iconische opbouwwerker Piet WillemsWij willen Piet en anders niet!' luidt de strijdkreet van het gelijknamige actiecomité in 1972. Tijdens zijn lange loopbaan heeft opbouwwerker Piet Willems (1928-2004) de Bossche welzijnssector nadrukkelijk beïnvloed. Met strijdlust en charisma zette hij zich decennialang in voor mensen uit het 'souterrain van de samenleving'. Zoals Piet dat zo mooi zei.


Een bijzonder mens en met recht een iconisch opbouwwerker. Ik las ooit een verhaal van hem over een Buurtacademie die hij opgericht heeft, waarin bewoners aan bewoners les gaven. En dacht direct "Dit  ga ik ook doen". Op Krachtproef14 hebben we nog een workshop aan hem gewijd. Samen met Bossche bewoners. De mooie verhalen en soms stroeve werkelijkheden zorgen voor tranen op de wangen.

Piet  heeft zijn opvattingen over het werk vastgelegd in Radicaal kiezen voor opbouwwerk (2001). 

Nu heeft Mariet Paes een biografie geschreven over Piet. Kan niet anders dan een goed verhaal zijn. Omdat PIets leven dat was. De biografie wordt de komende weken op vier verschillende manieren en lokaties in Den Bosch gepresenteerd. Ondersteund met interviews met buurtbewoners die Piet goed kenden, met diverse politici, en een andere keer is het een conferentie. Lees vooral de uitnodiging en grijp je kans om nog één keer kennis te maken met de wereld van Piet Willems.

Lees de folder en ga naar Den Bosch folderpresentatiePW.pdf


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.