Krachtproef.org

Inloggen of inschrijven

STORYTELLING EN NARRATIEF VERANTWOORDEN

  • 301 weergaven

Vorig jaar vertelde ik hoe ik de uitkomsten van een pilot opbouwwerk in kaart gebracht heb door verhalen op te halen van bewonersgroepen. Afgelopen week vroeg ik medewerkers van de betrokken gemeente hoe zij deze 'narratieve verantwoording' ervaren hebben. Dit was hun antwoord:

"Je krijgt een beter en completer beeld van de geschetste situatie. Het gaat veel meer voor je leven. Je ziet bijna een documentaire voor je of je hebt het gevoel dat je middenin een goed boek zit. De informatie wordt veel meer beeldend. Het verhaal achter de cijfers, het echte verhaal van de persoon waarover het gaat komt voor het voetlicht. Het is veel meer pakkend en meeslepend om te lezen dan lange langdraderige teksten met moeilijk wollig taalgebruik (vaktaal) Je zit er als het ware middenin.
Je beleeft en doorleeft het geheel. Er blijft meer hangen van de werkelijke inhoud van de tekst dan bij reguliere rapportages."
WOW, is dat even SUPER om terug te krijgen. Mij vertelt deze feedback dat verhalen een brug weten te slaan tussen systeemwereld en leefwereld. Dat willen we toch allemaal?

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.