Online communityplatform


Kennisdeling & kennisontwikkeling

#Krachtproef wil doorgroeien tot een offline en online community waarin opbouwwerkers en communitybuilders zich verder ontwikkelen in hun vak. Met Krachtproef.org willen we alles op ons vakgebied op een leuke en makkelijke manier met elkaar delen.   

Aanpak & platform van mijnbuurtje.nl
We gebruiken de (buurt)communityaanpak én het verbindende online communityplatform van mijnbuurtje.nl: ook daar gaat het om het vinden, verbinden en versterken van lokale kracht. 
Mijnbuurtje.nl is ontstaan vanuit inwoners in hun eigen wijk. Inmiddels is het een sociale onderneming die actief is in 60 gemeenten en daarnaast ook kennisnetwerken ondersteunt. Centraal in de aanpak van mijnbuurtje.nl staat de rol en ontwikkeling van inwoners als buurtverbinder. Het online platform biedt een flexibel in te richten online omgeving die meerdere soorten communities ondersteunt en meebeweegt. Denk bijv. aan je eigen huisstijl, je eigen taalgebruik, aan te passen voorpagina en navigatie, modules die uit/aan kunnen (zoals facturering en incasso, sociale & initiatievenkaart, vacaturebank, mailcampagnes etc),  rubrieken die je kunt toevoegen, grootschalige data import, automatische processen om data up-to-date te houden.

Het platform wordt samen met inwoners, gemeenten en gebruikers voortdurend doorontwikkeld. Als Krachtproef profiteren wij van deze ontwikkelingen. Hiermee kunnen we nóg beter onze doelen realiseren.

Wat willen wij bereiken
Onze doelen met het platform Krachtproef.org:

  • Ontwikkeling van het vak opbouwwerk met, voor en door opbouwwerkers en communitybuilders.
  • Kennisdeling door de verhalen en best practices die de opbouwwerkers en communitybuilders met elkaar delen.
  • Weten wat er gebeurt op communitybuilding gebied in Nederland (activiteiten, agenda, nieuws, onderzoek).
  • Benutten wat we samen in huis hebben! Hier vind je andere collega´s, hun initiatieven en specialiteiten.
  • Imagoversterking: helder maken, zo je wilt ‘verkopen’, wat je doet als opbouwwerker of communitybuilder.

Het platform wordt actief ondersteund door een team van verbinders: Guido Roelofs, Jan Willem Bekhuis, Marien van Schijndel en Eric Hendriks.

Alle informatie op dit platform is vrij toegankelijk. 

Schrijf je in en draag bij!
Wil je elke week het laatste opbouwwerk of communitybuilding nieuws in je mail?
Beter nog, wil je zelf ook bijdragen? Schrijf je dan in.

Heb je een vraag? Mail deze dan naar info@krachtproef.org