Krachtproef.org

Inloggen of inschrijven

Wat doet #Krachtproef dit jaar?

Beste Krachtproevers,

We hebben nieuws! Regelmatig wordt de vraag gesteld: wat gaan jullie dit jaar doen? Zoals jullie weten beantwoorden we die vraag ieder jaar weer opnieuw. We willen als fris initiatief niet vastroesten. De afgelopen zeven jaar heeft deze manier van werken ieder jaar ongeveer hetzelfde opgeleverd: een twee- of driedaags festival voor opbouwwerkers. Je voelt het al aankomen, we gaan het dit jaar écht anders doen.

Mijn lieve hemel, geen festival?!

Nee, in 2019 zal er geen Krachtproeffestival zijn zoals jullie dat gewend zijn.

Wat stom! Waarom niet?

Drie redenen:

1. We zijn Krachtproef begonnen om vakontwikkeling in het opbouwwerk aan te jagen vanuit onszelf. We wilden opbouwwerkers met elkaar in contact brengen zodat ze elkaar op weg konden helpen. Nou, dat is wel aardig gelukt. Inmiddels is er sprake van een levendig netwerk van honderden opbouwwerkers door heel Nederland.

2. Krachtproef wil vernieuwend zijn, zorgen voor nieuwe prikkels. 7 jaar geleden zat die vernieuwing in het organiseren van een festival ten behoeve van ons vak. Het opbouwwerk dreigde onder te sneeuwen in de wijkteams en stond er eigenlijk niet zo goed voor. Kijk ons nu! De vacatures klotsen tegen de plinten omhoog en het opbouwwerk is misschien wel gewilder dan ooit. Dat vraagt wat anders van ons als vakgroep en dat vraagt dus ook wat anders van Krachtproef.

3. Het festival heeft ons veel gebracht. Kijkjes in de keuken bij collega's, creatieve nachtelijke sessies en kennisoverdracht op alle niveaus. Om heel eerlijk te zijn zouden we niet weten wat we er nog aan toe moeten voegen. We hebben alles al een keer geprobeerd, van yoga tot inspirerende lezing, van gedichtenwedstrijd tot praktijkbezoek.

Kortom: er zijn nieuwe tijden aangebroken voor het opbouwwerk die vragen om nieuwe dingen.

 Ja ja, nieuwe dingen. Wat zijn jullie dan van plan?

Ha! Fijn dat je 't vraagt. Want laat één ding duidelijk zijn, we gaan niet op onze lauweren rusten. Sterker nog, we gooien de beuk erin! Het komende seizoen (2019-2020) willen we tenminste drie evenementen organiseren. Wat de inhoud gaat zijn? Dat weten we nog niet, daarvoor hebben we jullie nodig. Op dit moment denken we aan evenementen die ongeveer een dag deuren met één vast element, namelijk ontmoeting en uitwisseling (bij voorkeur aan een bar). Je kan bijvoorbeeld denken aan zoiets als een 'unconference' of een bijeenkomst met een heel specifiek thema (zoals de Meet-Up op 11 april laatst over de energietransitie).

Hoe kunnen we helpen?

Iedereen kan bijdragen, door met ideeën te komen, door de handen uit de mouwen te steken of door simpelweg op de komend draven als we iets organiseren. Suit yourself.

Voor nu hebben we vooral ideeën nodig voor de evenementen die we willen organiseren.
Die kan je indienen door een mailtje te sturen naar: .
Of te reageren onder dit bericht. 

Het kan ons niet gek genoeg. 

Voor nu, tot zover. Tot snel!

 

Met vriendelijke groet,

De Krachtproefcommissie

Deel dit bericht!

Reacties

wendy van Beeten
23 mei 2019

Ik volg met interesse de ontwikkelingen, ben opbouwwerker in Amsterdam, al mag ik me geen opbouwwerker meer noemen...Buurtwerker/ Welzijnscoach handtekening ze nu binnen ABC Alliantie.
Thelma,s positie opbouwwerker in sector zorg.. opbouwwerkers versus buurtmakelaars ( gemeente)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.