Krachtproef.org

Inloggen of inschrijven

Website “Opbouwwerk in Rotterdam” is aangevuld

Persbericht van Anne van Veenen

Website “Opbouwwerk in Rotterdam” is aangevuld met 2 nieuwe hoofdstukken.
De hoofdstukken hebben als titel:

"Demokratisering, opbouwwerk in jaren 60 en 70" en
"De jaren 80, Opbouwwerk en bewonersorganisaties".

Onderwerp is ditmaal de samenwerking van opbouwwerkers en bewoners tijdens de democratisering in de jaren 60 en bij de stadsvernieuwing in de jaren 70 en 80 in Rotterdam.

Website Opbouwwerk in Rotterdam

De website "opbouwwerkinrotterdam.nl" documenteert het opbouwwerk van de afgelopen vijftig jaar. Een periode met ingrijpende en verwarrende maatschappelijke ontwikkelingen, van de democratiseringsbeweging in de jaren 70 tot de opkomst van Fortuyn in het begin van deze eeuw.

De opbouwwerker was een bekende verschijning in Rotterdam. De opbouwwerker was vraagbaak en had de taak om bewonersinitiatieven te ondersteunen en stimuleren. De opbouwwerker moest ook zorgen voor het goed en open functioneren van de bewonersorganisatie en contacten onderhouden met gemeentelijke diensten, instellingen en woningcorporatie. 

In de jaren 70 en 80 werden bewoners opdrachtgever van opbouwwerkers. Vanaf de jaren 90 wordt de opbouwwerker onafhankelijk adviseur voor bewonersinitiatieven in de wijk.

Redacteur van de site is Anne van Veenen, oud directeur van het Instituut  Opbouwwerk Rotterdam IOR. Hij werkt samen met opbouwwerkers van verschillende jaargangen.

De website is ontwikkeld door Erik Lindenburg (it-plus.nl)

Voor meer info

http://opbouwwerkinrotterdam.nl

Anne van Veenen
E-mail:
Telefoon: 06 20 64 55 94

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.